5/01/2012

Hamburger

Beköszöntött a nyár, elérkezett az idő a kerti grillezéshez. Mi sem tudtunk ellenállni a csábításnak, így irány a kert és a hideg ital mellett való hűsölés a teraszon. Az eredmény egy fantasztikus délután néhány baráttal és saját készítésű hamburgerrel megtömött pocak.

Hozzávalók:
  • 500 g darált marhahús
  • 2 db kétszersült kenyér (Holland toast) porrá morzsolva
  • 1 tojás
  • 1 ek. barbecue szósz
  • 1 ek. szója szósz
  • 1 ek. Worchester szósz
  • 2 tk. őrölt bors
  • 2 tk. só
  • 2 tk. fokhagymapor
  • 1 tk. Sambal oelek (vagy Erős Pista)
  • 1 tk. citromlé

Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverjük egymással egy tálban. Kissé nedves kézzel egyforma nagyságú pogácsákat formázunk, majd alufóliára helyezzük. 
A grillsütőt bekapcsoljuk, majd a húspogácsákat a rácsra helyezzük és készre sütjük.
Hamburgerzsemlében, friss salátával és majonézzel / ketchuppal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése