5/07/2012

Fűszervaj reggelire

Biztos vagyok abban, hogy sok nőtársam felteszi ezt a kérdést, szinte naponta magában,vagy a családnak: mi legyen a reggeli, ebéd vagy vacsora?! Engem is gyakran foglalkoztat ez a kérdés, épp ezért bárhol is járok, mindenütt kihasználom az alkalmat, hogy új ötletekkel gazdagodhassak. Ezúttal ezt a receptet csíptem el, amely rizses, zöldséges csirkeragulevessel fogyasztva a legfinomabb, ám önmagában reggeliként is megállja a helyét. 

Hozzávalók:
  • 100 g ízesítetlen vaj (pl. LURPAK)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • metélőhagyma (avagy ahogy nálunk hívják snidling)

Elkészítés:

A vajat kivesszük a hőtőből, és hagyjuk megpuhulni. A puha vajat összekeverjük a préselt fokhagymával, a sóval, borssal. Apróra vágjuk a metélőhagymát, és hozzáadjuk. Addig keverjük, míg egynemű krémet nem kapunk.
Friss, ropogós bagettre kenjük és fogyasztjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése