5/08/2012

Húscopfocskák baconös krokettel

Egyszer valahol belefutottam ebbe a receptbe, akkor nagyon megtetszett. Természetesen elfelejtettem elmenteni magamnak, így csak halványan emlékeztem arra, hogy volt valami egy copfocskával meg valami krokettekkel baconbe csomagolva. Mit volt mit tenni, rögtönöztem magamnak egy verziót.

Hozzávalók:
  • 8 szelet karaj
  • só, bors, őrölt piros paprika
  • fokhagyma (áttörve)
  • szója szósz
  • olaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 közepes méretű lila hagyma
  • bacon 
  • 5 közepes méretű burgonya
  • 2 ek. majonéz
  • 2 tojás
  • liszt (amennyit felvesz, hogy formálhatóvá váljon)


Elkészítés:

A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hosszában két helyen bevágjuk úgy, hogy a teteje egyben maradjon, majd a húst - mintha csak hajat fonnánk - befonjuk. 
Egy tálban elkészítjük a pácot olajból, sóból, borsból, fűszer paprikából, szója szószból és 2-3 gerezd áttört fokhagymából. A húst beleforgatjuk, majd néhány órára lefedve hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Időközben a burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, és sós vízben puhára főzzük. Egy burgonya passzírozón átnyomjuk, majd hozzáadjuk a tojást, majonézt, 1 gerezd áttört fokhagymát sót, borsot, majd annyi lisztet, amennyit felvesz a massza. Kis gombócokat formázunk belőle, melyet krokett alakúra gyúrunk, majd a baconbe tekerjük.
Előkészítünk egy serpenyőt, majd a copfocskákat további olaj hozzáadása nélkül belehelyezzük. Mindkét oldalát megpirítjuk, s mikor a második oldal is kezdi elérni végső külsejét, hozzáadjuk a feldarabolt lila hagymát, valamint a vörösbort. Fedő alatt 10-15 további percig hagyjuk párolódni.
Időközben egy másik serpenyőben egy nagyon kevés olajat hevítünk. Belehelyezzük a baconbe tekert kroketteket, s aranybarnára sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése