Éljen, végre farsang van! Hát, beöltözni nem sikerült, farsangi buliba eljutni sem, de azért egy kicsi hagyományőrzésre még futotta.
Hozzávalók:
- 250 g tehéntúró
- 250 g liszt
- 3 egész tojás
- 1 kis pohár tejföl (175 g)
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek cukor
- csipet só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A túrót egy villával
összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Hagyjuk egy 15-20 percig állni, hogy a liszt kicsit dagadjon. Eközben elkezdjük az olajat felforrósítani, majd beolajozott fagylalt kanállal gombócokat formálunk és a gombócok mindkét oldalát aranybarnára sütjük az olajban. Ha elkészült, porcukorral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése