2/19/2012

Túrófánk

Éljen, végre farsang van! Hát, beöltözni nem sikerült, farsangi buliba eljutni sem, de azért egy kicsi hagyományőrzésre még futotta. 

Hozzávalók:
  • 250 g tehéntúró
  • 250 g liszt
  • 3 egész tojás
  • 1 kis pohár tejföl (175 g)
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek cukor
  • csipet só
  • olaj a sütéshez 
Elkészítés:  
A túrót egy villával összetörjük és összekeverjük a többi hozzávalóval. Hagyjuk egy 15-20 percig állni, hogy a liszt kicsit dagadjon. Eközben elkezdjük az olajat  felforrósítani, majd beolajozott fagylalt kanállal gombócokat formálunk és a gombócok mindkét oldalát aranybarnára sütjük az olajban. Ha elkészült, porcukorral tálaljuk. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése