Nóri honlapján garázdálkodtam, amikor megláttam a töltött gombafejről készített képét. Annyira fellelkesített, hogy gondoltam én is elkészítem. A tölteléket természetesen saját ízlésemre formáltam, de abban biztos vagyok, hogy ez a verzió is bárhol sikert arat.
Hozzávalók:
- 6 db tölteni való gomba
- 100 g sonka
- 1 tk. szezám olaj
- 1 kicsi hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- édes szója szósz
- reszelt sajt a gombafejek tetejére
- rizs köretnek
Elkészítés:
A gombák tönkjét kivágjuk, a gombákat megpucoljuk.
A gomba tönkjét apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a sonkát és összepirítjuk. Ezt követően beletesszük az apróra vágott gomba tönköt és a fokhagymát, végül sózzuk és borsozzuk, és meglocsoljuk édes szója szósszal
Ha elkészült a töltelék, beletöltjük a gombafejekbe, majd 180 fokra előmelegített sütőben grillező fokozaton 15 percig sütjük. Az utolsó 2-3 percben rátesszük a reszelt sajtot és ráolvasztjuk.
A sütés leteltével a gombafejeket tányérra helyezzük és rizzsel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése