2/24/2012

Édes tejszínes zöldborsófőzelék

Tegnap rettentő hosszú napom volt és nagyon elfáradtam. Ezért ma úgy döntöttem,  hogy kényeztető napot tartok és elkészítem a kedvencem.

Hozzávalók:
  • 400 g borsó
  • 20 ml tejszín
  • 1 ek. liszt
  • 2 dl tej
  • víz
  • só, bors, őrölt pirospaprika
  • cukor ízlés szerint
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:
A borsót beletesszük a tejjel elkevert lobogó vízbe és 10 percig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és apróra vágott friss petrezselyemzölddel ízesítjük.

Mikor a borsó már puha, hozzáadjuk a liszttel és őrölt pirospaprikával csomómentesre kevert tejszínt és még további 5-6 percig főzzük.

Sült virslivel, sonkával, tükörtojással vagy főtt tojással tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése