Tegnap rettentő hosszú napom volt és nagyon elfáradtam. Ezért ma úgy döntöttem, hogy kényeztető napot tartok és elkészítem a kedvencem.
Hozzávalók:
- 400 g borsó
- 20 ml tejszín
- 1 ek. liszt
- 2 dl tej
- víz
- só, bors, őrölt pirospaprika
- cukor ízlés szerint
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A borsót beletesszük a tejjel elkevert lobogó vízbe és 10 percig főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk és apróra vágott friss petrezselyemzölddel ízesítjük.
Mikor a borsó már puha, hozzáadjuk a liszttel és őrölt pirospaprikával csomómentesre kevert tejszínt és még további 5-6 percig főzzük.
Sült virslivel, sonkával, tükörtojással vagy főtt tojással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése