Mindig nagy dilemma, hogy mi legyen az ebéd. Nem főétkezés, nem vágyik az ember semmi nehézre, de legyen finom és gyors is. Hát a töltött kifli mindez egyben.
Hozzávalók:
- 4 kifli
- só, bors,
- 2-3 ek. tejföl
- 1 tojás
- 120 g sonka
- reszelt sajt
- retek
Elkészítés:
A kifliket kettévágjuk, majd a belsejüket kivájjuk. A kiflibelet apró darabokra szabdaljuk, majd egy tálban összekeverjük a tejföllel, felkockázott sonkával, egy egész tojással, sóval és borssal.
Ezt a tölteléket visszatöltjük a fél kiflikbe, tetejükre reszelt sajtot szórunk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 5-10 percig sütjük, míg a kifli jól meg nem pirul és a sajt teljesen elolvad a tetején.
Hogy némi színt is vigyünk az ételbe, és a vitamin se maradjon ki az étkezésünkből, felkarikázott retekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése