2/24/2012

Töltött kifli

Mindig nagy dilemma, hogy mi legyen az ebéd. Nem főétkezés, nem vágyik az ember semmi nehézre, de legyen finom és gyors is. Hát a töltött kifli mindez egyben.

Hozzávalók:
  • 4 kifli
  • só, bors,
  • 2-3 ek. tejföl
  • 1 tojás
  • 120 g sonka
  • reszelt sajt
  • retek
Elkészítés:
A kifliket kettévágjuk, majd a belsejüket kivájjuk. A kiflibelet apró darabokra szabdaljuk, majd egy tálban összekeverjük a tejföllel, felkockázott sonkával, egy egész tojással, sóval és borssal. 
Ezt a tölteléket visszatöltjük a fél kiflikbe, tetejükre reszelt sajtot szórunk. 
A sütőt 180 fokra előmelegítjük és kb. 5-10 percig sütjük, míg a kifli jól meg nem pirul és a sajt teljesen elolvad a tetején. 
Hogy némi színt is vigyünk az ételbe, és a vitamin se maradjon ki az étkezésünkből, felkarikázott retekkel díszítjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése