2/12/2012

Saját készítésű gyrosos pizza

A pizzát mindenki szereti. De nem mindenki tudja elképzelni, hogy az a valami nem csak a futártól vagy a fagyasztott dobozból jön. (Hidd el, tapasztalatból beszélek :).. sajnos).
Ez a recept viszont annyira finom és annyira egyszerű, hogy aki egyszer kipróbálta, esetleg csak kóstolta, soha többé nem akar sem rendelni, sem fagyasztott pizzát enni.

Hozzávalók:
  • 200 g liszt
  • 12 g élesztő
  • fél teáskanál só
  • 3 evőkanál olivaolaj
  • 1 csésze langyos víz
  • pizzakrém / paradicsomszósz
  • fűszerek (oregano, bazsalikom)
  • feltét (ízlés szerint)
  • reszelt sajt 
 Hozzávalók a feltéthez:
  • gyros hús
  • só, bors
  • szójaszósz
  • vöröshagyma
Elkészítés:
A fenti hozzávalókból egy kemény, csomómentes tésztát gyúrunk. A tésztát egy konyharuhával lefedett tálban (vagy kelesztőtálban) meleg helyen kb. 3 órára kelni hagyjuk.
Ha megkelt, a tésztát kivesszük a tálból és lisztezett nyújtófán kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát pizzaformába (vagy ahogy én is, sütőpapírral bélelt tepsibe) fektetjük , pizzakrémmel vagy paradicsomszósszal megkenjük, fűszerezzük, és ízlés szerinti feltéttel megrakjuk. 
A gyroshúst olajon üvegesre pirított hagymához adom, sózom, borsozom, majd félkészre párolom némi szójaszósz hozzáadásával. A tetejét jól megszórtam reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 250 fokon 15-20 percig sütjük.

Info: a tészta mennyisége kb. 2 pizzához elegendő.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése