A pizzát mindenki szereti. De nem mindenki tudja elképzelni, hogy az a valami nem csak a futártól vagy a fagyasztott dobozból jön. (Hidd el, tapasztalatból beszélek :).. sajnos).
Ez a recept viszont annyira finom és annyira egyszerű, hogy aki egyszer kipróbálta, esetleg csak kóstolta, soha többé nem akar sem rendelni, sem fagyasztott pizzát enni.
Hozzávalók:
- 200 g liszt
- 12 g élesztő
- fél teáskanál só
- 3 evőkanál olivaolaj
- 1 csésze langyos víz
- pizzakrém / paradicsomszósz
- fűszerek (oregano, bazsalikom)
- feltét (ízlés szerint)
- reszelt sajt
Hozzávalók a feltéthez:
- gyros hús
- só, bors
- szójaszósz
- vöröshagyma
Elkészítés:
A fenti hozzávalókból egy kemény, csomómentes tésztát gyúrunk. A tésztát egy konyharuhával lefedett tálban (vagy kelesztőtálban) meleg helyen kb. 3 órára kelni hagyjuk.
Ha megkelt, a tésztát kivesszük a tálból és lisztezett nyújtófán kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát pizzaformába (vagy ahogy én is, sütőpapírral bélelt tepsibe) fektetjük , pizzakrémmel vagy paradicsomszósszal megkenjük, fűszerezzük, és ízlés szerinti feltéttel megrakjuk.
A gyroshúst olajon üvegesre pirított hagymához adom, sózom, borsozom, majd félkészre párolom némi szójaszósz hozzáadásával. A tetejét jól megszórtam reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 250 fokon 15-20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése