Hétfő révén nem sok időm jutott ma a konyhában. De mivel borzalmas idő, hóvihar és -15C tombol odakint, nagyon vágytam egy igazi szívet, bendőt melengető finomságra, amivel páromat is meglephetem.
Így bukkantam rá egy ritkán készített angol édességre, a tartletre, mennyei Nutellás-mascarponés krémmel töltve, banándarabokkal és mandulával megspékelve.
Hozzávalók:
- 1 csomag kelt leveles tészta
- 450 g olasz mascarpone
- 4 ek. Nutella
- 2 banán
- néhány szem egész mandula
Elkészítés:
A leveles tésztát deszkán kinyújtjuk, és kockákra vágjuk és kivajazott souflé formákba igazgatjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük és a formákat a tűzforró sütőbe helyezzük. 15 percig sütjük, majd a formákból kifordítjuk és fejtetőre fordítva visszatesszük a sütőbe, hogy a hátulja is ropogósra piruljon. Ha a tészta szép aranybarna színt kapott, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
A krém elkészítése rém egyszerű. A mascarponét és a Nutellát összemixeljük. A banánt felszeleteljük és a kihűlt kosárkák aljába helyezünk néhányat. Erre halmozunk egy evőkanálnyi krémet, majd a tetejét félbe vágott banán szeletekkel és manduladarabokkal díszítjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése