2/06/2012

Nutellás-mascarponés tortácska banánnal és mandulával

Hétfő révén nem sok időm jutott ma a konyhában. De mivel borzalmas idő, hóvihar és -15C tombol odakint, nagyon vágytam egy igazi szívet, bendőt melengető finomságra, amivel páromat is meglephetem. 
Így bukkantam rá egy ritkán készített angol édességre, a tartletre, mennyei Nutellás-mascarponés krémmel töltve, banándarabokkal és mandulával megspékelve. 

Hozzávalók:
  • 1 csomag kelt leveles tészta
  • 450 g olasz mascarpone
  • 4 ek. Nutella
  • 2 banán
  • néhány szem egész mandula
Elkészítés:
A leveles tésztát deszkán kinyújtjuk, és kockákra vágjuk és kivajazott souflé formákba igazgatjuk. A sütőt 220 fokra előmelegítjük és a formákat a tűzforró sütőbe helyezzük. 15 percig sütjük, majd a formákból kifordítjuk és fejtetőre fordítva visszatesszük a sütőbe, hogy a hátulja is ropogósra piruljon. Ha a tészta szép aranybarna színt kapott, kivesszük a sütőből és kihűtjük. 
A krém elkészítése rém egyszerű. A mascarponét és a Nutellát összemixeljük. A banánt felszeleteljük és a kihűlt kosárkák aljába helyezünk néhányat. Erre halmozunk egy evőkanálnyi krémet, majd a tetejét félbe vágott banán szeletekkel és manduladarabokkal díszítjük. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd tálalhatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése