Sokan sokféleképp hívják. Nevezik keksz szaláminak de kókusztekercsnek is. Egy dologban azonban minden névadó egyet ért: igazi volt nincs süti, aminek egy szempillantás alatt még a morzsái sem maradnak mutatóba.
Hozzávalók:
A kakaós tésztához:
- 250 g darált háztartási keksz (amelyik országban ez nem kapható, a vajas keksz ledarálása is megteszi)
- 150 g porcukor
- 100 g margarin
- 2 ek. holland kakaó
- 1 dl tej
- rum/ rum aroma
A krémhez:
- 1 kocka margarin
- 150-200 g porcukor
Elkészítése:
A háztartási kekszet összekeverem a porcukorral, margarinnal, kakaóval, a tejjel és a rummal/rum aromával. Jól összegyúrjuk, hogy egy kellemes egynemű masszát kapjunk.
Zsírpapíron kinyújtjuk (ha nagyon ragad, akkor porcukrozzunk).
A fehér krémhez csupán a margarint kell habosra keverni a porcukorral.
A fehér krémet a kakaós tésztára kenjük és szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermedjen, és csak ezután szeleteljük és tálaljuk.
Ötlet/tipp:
- A fehér és/vagy barna krémhez keverhetünk kókuszreszeléket is
- Mivel nagyon gyorsan olvad meleg helyen, kizárólag csak közvetlen tálalás előtt szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése