2/17/2012

Keksztekercs

Sokan sokféleképp hívják. Nevezik keksz szaláminak de kókusztekercsnek is.  Egy dologban azonban minden névadó egyet ért: igazi volt nincs süti, aminek egy szempillantás alatt még a morzsái sem maradnak mutatóba.

Hozzávalók:
A kakaós tésztához:
  • 250 g darált háztartási keksz (amelyik országban ez nem kapható, a vajas keksz ledarálása is megteszi)
  • 150 g porcukor
  • 100 g margarin
  • 2 ek. holland kakaó
  • 1 dl tej
  • rum/ rum aroma
 A krémhez:
  • 1 kocka margarin
  • 150-200 g porcukor
Elkészítése:
A háztartási kekszet összekeverem a porcukorral, margarinnal, kakaóval, a tejjel és a rummal/rum aromával. Jól összegyúrjuk, hogy egy kellemes egynemű masszát kapjunk. 
Zsírpapíron kinyújtjuk (ha nagyon ragad, akkor porcukrozzunk).
A fehér krémhez csupán a margarint kell habosra keverni a porcukorral. 
A fehér krémet a kakaós tésztára kenjük és szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük néhány órára, hogy megdermedjen, és csak ezután szeleteljük és tálaljuk. 

Ötlet/tipp:
  1. A fehér és/vagy barna krémhez keverhetünk kókuszreszeléket is
  2. Mivel nagyon gyorsan olvad meleg helyen, kizárólag csak közvetlen tálalás előtt szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése