Nos mi tagadás, ma egy kis időhiányban szenvedtem, bevásárolni sem volt időm, de a nassolhatnék aljas kis manója mégis befúrta magát a fejembe, így gyorsan körülnéztem, mi van idehaza és a választásom a gyümölcsrizsre esett. De nem ám csak egy hétköznapira, mert az úgy olyan snassz a mai hangulatomnak, hanem kókuszosra, epresre, kókuszhabosra... mindezt persze egyszerre.
Hozzávalók:
- 400 ml (1 konzerv) kókusztej
- 200 ml tej
- 200 ml rizs
- 2-3 ek. kristálycukor (ízlés szerint kinek még több, kinek sokkal kevesebb)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 5 g vaj
- néhány szem eper
- házi készítésű eperdzsem
- habtejszín (200 ml)
- 2-3 ek. porcukor
- 1 cs. habfixáló
Elkészítés:
200 ml kókusztejet 200 ml tehén tejjel felforralunk, majd hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon puhára főzzük. Mikor megfőtt, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, valamint a vajat, jól összekeverjük, és kihűtjük.
A maradék fél konzervnyi kókusztejet a habtejszínnel összekeverem, és a porcukor és habfixáló hozzáadagolása mellett kemény habbá verem.
Kelyheket, üveg poharakat - kinek mi szimpatikus - készítünk elő. A poharak aljába rizst halmozunk, melyre egy réteg házi készítésű (Tibor és Emese féle szuper finom) eperdzsem kerül. /*Jut eszembe, meg is kell kérdeznem tőlük, hogy el tudnák-e nekem küldeni a receptet. ;)/ A dzsemre egy réteg friss epret sorakoztatunk és végül rákanalazzuk a kókuszhabot. Akinek ideje engedi, a habot szépen meg is formázhatja (nyomózsák, illetve ahol kapható, habszifon segítségével).
Friss eperrel és/vagy mentalevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése