2/16/2012

Epres gyümölcsrizs kókuszhabbal kehelyben

Nos mi tagadás, ma egy kis időhiányban szenvedtem, bevásárolni sem volt időm, de a nassolhatnék aljas kis manója mégis befúrta magát a fejembe, így gyorsan körülnéztem, mi van idehaza és a választásom a gyümölcsrizsre esett. De nem ám csak egy hétköznapira, mert az úgy olyan snassz a mai hangulatomnak, hanem kókuszosra, epresre, kókuszhabosra... mindezt persze egyszerre.

Hozzávalók:
  • 400 ml (1 konzerv) kókusztej
  • 200 ml tej
  • 200 ml rizs
  • 2-3 ek. kristálycukor (ízlés szerint kinek még több, kinek sokkal kevesebb)
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 5 g vaj
  • néhány szem eper
  • házi készítésű eperdzsem
  • habtejszín (200 ml)
  • 2-3 ek. porcukor
  • 1 cs. habfixáló
Elkészítés: 
200 ml kókusztejet 200 ml tehén tejjel felforralunk, majd hozzáadjuk a rizst, és alacsony lángon puhára főzzük. Mikor megfőtt, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, valamint a vajat, jól összekeverjük, és kihűtjük.
A maradék fél konzervnyi kókusztejet a habtejszínnel összekeverem, és a porcukor és habfixáló hozzáadagolása mellett kemény habbá verem. 
Kelyheket, üveg poharakat - kinek mi szimpatikus - készítünk elő. A poharak aljába rizst halmozunk, melyre egy réteg házi készítésű (Tibor és Emese féle szuper finom) eperdzsem kerül. /*Jut eszembe, meg is kell kérdeznem tőlük, hogy el tudnák-e nekem küldeni a receptet. ;)/ A dzsemre egy réteg friss epret sorakoztatunk és végül rákanalazzuk a kókuszhabot. Akinek ideje engedi, a habot szépen meg is formázhatja (nyomózsák, illetve ahol kapható, habszifon segítségével).

Friss eperrel és/vagy mentalevéllel díszítjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése