A facebookon szörföltem, mikor egyszer csak megláttam, hogy valaki kiposztol egy fotót a saját készítésű hólabdájáról. Egyből előkaptam a szakácskönyvet és megcsináltam. Persze eléggé sziszifuszi munka, de megéri, mert nagyon finom.
Hozzávalók a tésztához:
- 8 tojás
- 400 g porcukor
- 250 g liszt
- 2 ek. kakaó
- 8 ek. forró víz
- 1 cs. sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- fél liter tej
- 5 ek. liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra verjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a kakaót, a forró vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Egy külön tálban kemény habbá verjük a tojásfehérjét és óvatosan kevergetve hozzáadjuk a tojásos masszához.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük és megsütjük a piskótát. Alul-felül sütést válasszunk, semmiképp se légkeverést! Amikor megsült és kihűlt, a kívánt formájú szaggatóval (kör, négyszögletes, csillag, stb.) kiszaggatjuk.
A tejből és a lisztből pépet főzünk. Vigyázzunk, nehogy leégjen! Egy külön tálban habosra verjük a vajat a porcukorral és hozzá adagoljuk a kihűlt tej-liszt masszát.
A kiszaggatott tésztát kettévágjuk, megtöltjük krémmel, összeborítjuk, és a széleit körben megkenjük. A sütemény így megkent peremét kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott csokoládét teszünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése