1/17/2012

Krumplifőzelék, ahogy én szeretem

Nagyon szeretek újdonságokat, egzotikus ételeket kipróbálni, de ma úgy vágytam egy igazi klasszikusra, egy igazi hazai ízre, ezért úgy döntöttem meglepem magam anyukám finom tejfölös krumplifőzelékével.

Hozzávalók:
  • 1 közepes méretű hagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kg krumpli
  • víz
  • 1 kis pohár tejföl
  • liszt
  • só, bors, majoránna, babérlevél
  • virsli
Elkészítés:

A krumplit felkockázzunk vagy vékony szeletekre vágjuk és vízbe tesszük. A felaprított hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzről és hozzáadjuk a piros paprikát. 

Hozzátesszük a krumplit és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymapürét, majoránnát és a babérlevelet.

Mikor a krumpli megfőtt, hozzáadjuk a felkarikázott virslit, forraljuk egy kicsit, végül lisztes tejföllel csomómentesen behabarjuk. Miután felforrt, kész is tálalásra. 

Tejföllel és őrölt pirospaprikával díszítve szépen mutat, de pörkölttel vagy pirított szalonnával, kolbásszal is nagyon finom.  


1 megjegyzés: