6/11/2014

Spárga főtt tojással és pirított ciabattával

A tojás főzése nem is olyan egyszerű feladat, mint elsőre gondolnánk. Ahhoz, hogy a megfelelő állagú és keménységű tojást kapjuk, be kell tartanunk a főzési időt. 
Lágy tojás: 3 perc
Főtt tojás, melynek a sárgája még lágyan folyós: 5 perc
Teljesen keményre főtt tojás: 6-7 perc
Vigyázat! Ha még tovább főzzük, a tojássárgája csúnya, zöldes színt kap!


Hozzávalók:
  • tojás
  • só, bors
  • spárga
  • kenyérszelet (én ciabattát választottam)

Elkészítés:

A spárgát megpároljuk. A tojást 4-5 percig főzzük. A kenyérszeletet megpirítjuk. 
A megfőtt tojás kalapját levágjuk. Sóval és borssal ízesítjük. 

Én nagyon szeretem belemártogatni a spárgát és a pirított kenyeret. :-)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése