6/08/2014

Lencseleves joghurttal

Ismét egy nagyon szuper soup lunch-on (leveses ebéd) vehettem részt, ahol ezt a számomra nem minden nap fogyasztott lencselevest ismertem meg. Azonnal szert is tettem a receptjére, és amint időm engedte (tehát most), ki is próbáltam. 


Hozzávalók: 4 főre
  • 1 dl sárgaborsó
  • 1 dl zöld lencse
  • 1 dl vörös lencse
  • 1 dl rizs
  • 1000 ml zöldségleves alap
  • 1/2 dl friss petrezselyemzöld
  • 1/2 dl friss koriander
  • 1 dl újhagyma feldarabolva
  • 1/2 tk. kakukkfű
  • só, bors
  • 2 dl török joghurt
Elkészítés:

Előzőleg beáztatjuk a sárgaborsót és a kétféle lencsét. A fűszereket felaprítjuk. Főzzük a sárgaborsót az alaplében 15-30 percig. Hozzáadjuk a lencsét és a rizst. Adjuk hozzá az összes maradék hozzávalót. Főzzük további 15 percig. 



2 megjegyzés:

  1. Szia, tetszik a leves és szeretném elkészíteni. A receptben a dl mértékegység az deciliter?? tényleg ugyanannyi térfogatú petrezselyemzöld kell a levesbe, mint lencséből?
    Nekem ez nagyon furcsa, nem írtál el valamit?
    (Lehet tudatlan vagyok, de inkább megkérdezem, mint hogy elrontsam)
    Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Valóban jól sejtetted, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem! 1/2 dl mennyiséget szedtem mindkét fűszerből (elég terebélyes mindkettő). Ezt a mennyiséget aprítottam. Remélem ízleni fog a leves és hogy megosztod velem a tapasztalataidat! Jó étvágyat!

      Törlés