5/22/2014

Rumos meggyes kókuszgolyó

Párom irodájában egyetlen magyar sem dolgozik, ezért eldöntöttem, hogy bemutatom nekik, micsoda finom dolgokat is eszünk odahaza. Igazi magyar klasszikus...Jelenleg úton van az iroda felé. Alig várom, hogy megtudjam ízlett-e nekik. 


Hozzávalók:
  • 250 g darált háztartási keksz
  • 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor (ha lehet, holland)
  • 3 ek. porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 50 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 100 ml tej
  • 60 g sárgabaracklekvár
  • 1 tk. rumaroma
  • meggybefőtt / cseresznyebefőtt
  • 5 ek. rum
  • kókuszreszelés (a beleforgatáshoz)

Elkészítés:

Előző este a meggybefőttet kevés lé megtartásával rumba áztatjuk. Hagyjuk, hogy  egy teljes éjszakán át 'rumosodjon' az íze.
Másnap a darált háztartási kekszet összekeverjük a kakaóporral és a porcukorral, valamint a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a tejet, végül pedig a sárgabaracklekvárt. Rumaromával ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk.
Diónyi méretű gombócokat formálunk, közepébe 1-1 rumba áztatott meggyet/cseresznyét tesszük. A golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Mivel a szobahőmérsékleten ragacsossá válik, tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése