5/20/2014

Bagel mangósalátával, sonkával és főtt tojással

A vasárnap a késő és bőséges reggeli napja. Ilyenkor sokáig lustálkodhatunk, és bőven jut időnk különleges, kicsit időigényesebb reggeli elkészítésére. Mivel itt a tavasz (szinte már nyár), idejét láttam a szervezetünk vitaminellátását felturbózni. Imádjuk a mangót, és hogy ne csak saláta - azaz párom szerint nyuszitáp - kerüljön az asztalra, jól megpakolt szendvics lett belőle.

Hozzávalók:
  • 1 friss mangó apró kockákra darabolva
  • 1 ek. reszelt citromhéj
  • 1 újhagyma vékony karikákra darabolva
  • 2 ek. friss petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 ek majonéz
  • 4 bagel
  • egy maréknyi madárbegy saláta vagy fejes saláta
  • 100 g sonka
  • 3 főtt tojás negyedelve

Elkészítés:

A mangókockákat összekeverjük a citromhéjjal, az újhagymával, petrezselyemmel és majonézzel. Sóval és borssal ízesítjük.
A bageleket félbe vágjuk, és mindkét darabját megpirítjuk/grillezzük. Tányérra tesszük a bagel egyik felét, megszórjuk salátával, erre halmozzuk a salátát, végül sonkával és tojásdarabokkal rakjuk meg. Ráfektetjük a bagel kalapját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése