4/06/2014

Tiramisu-pohárkrém

A pohárkrémeket azért kedvelem, mert gyorsan és egyszerűen elkészíthetők, mutatósak és akár maradékokat is felhasználhatunk hozzá (pl. maradék gyümölcs, piskóta, tojásfehérje, stb.). Másik nagy előnye, hogy akár pár pohárnyit is készíthetünk belőle, nem szükséges egy egész tepsit vagy tálat megtölteni.

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 3 egész tojás
  • 150 ml erős feketekávé
  • kevés rum
  • 4-5 ek. cukor
  • sötét színű kakaópor (pl. holland)
  • babapiskóta

Elkészítés:

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá. Főzzünk le 1,5 dl erős feketekávét és keverjük össze egy evőkanál cukorral és a rummal. Addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. A tojások sárgáját a mascarponéval krémesre keverjük. Adjuk hozzá a kávét és a maradék cukrot. Egy fakanál segítségével forgassuk hozzá a tojásfehérjét. Vigyázzunk, nehogy megtörjük a habot.
Adagoljunk a poharakba egy réteg krémet. Fedjük le rumos kávéba enyhén belemártott, darabokra tört babapiskótát. Halmozzuk rá ismét krémet, teljesen megtöltve ezzel a poharat. Alaposan szórjuk meg kakaóporral. Tálalásig hűtőszekrényben tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése