4/11/2014

Mokkapalat

A mokkapalat egy finn brownie szerűség. Kiváló kiegészítője a baráti és/vagy családi kávédélutánoknak. Roppant egyszerű elkészíteni, egy kezdő háziasszony is könnyedén megbirkózik vele. Mint a legtöbb finn étel receptjét, ezt is a Life in Suomi - Életem Finnországban fantasztikus bloggerinájától kaptam. Ha kíváncsi vagy, hogy zajlanak a finn hétköznapok, miket esznek/isznak Finnországban és hogy milyen szokásaik vannak, látogasd meg a blogját. Megéri!

Hozzávalók a tésztához:
  • 4 tojás
  • 205 ml cukor  
  • 200 g margarin 
  • 500 ml liszt
  • 200 ml tej
  • 50 ml kakaó
  • 1 kk. sütőpor
  • 1 kk. vaníliás cukor

Hozzávalók a mázhoz: 
  • 75 g margarin 
  • 0,75 dl erős kávé
  • 4 dl (240 g) porcukor
  • fél dl kakaó 
  • 2 kk. vaníliás cukor

A tészta elkészítése:

Egy tálban az összes hozzávalót összekeverjük, majd egy kisebb tepsibe öntjük. A sütőt 200 Celsius fokra melegítjük elő, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük. Kivesszük a sütőből és amíg hűl, elkészítjük a mázat a tetejére. 

A máz elkészítése:
Értelemszerűen ezen hozzávalókat is összekeverjük, majd tortakenő késsel egyenletesen eloszlatjuk a süti tetején. Nem kell megijedni, ha kicsit folyik, ha betesszük a hűtőszekrénybe, meg fog szilárdulni.
Ha szeretünk sütit díszíteni, szórjuk meg színes drazséval, gyöngyökkel, kókuszreszelékkel, csokireszelékkel, vagy amivel csak szeretnénk. Én a színes drazsé mellett döntöttem. 






















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése