Bár sokan úgy tartják, hogy a körözött hagyományos magyar étel, ez 'sajnos' nem igaz. Csak hogy pár példát említsünk: az osztrákok Liptauer, a szerpek Urnebes salata, a szlovákok šmirkás néven ismerik. Bárhonnan is ered, mi annyira kedveljük hogy még a húsvéti asztalról sem hiányozhatott. S bár sok módon elkészíthető, ez az én változatom.
Vigyázat, addiktív!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A túrót egy tálba öntjük és villával kissé összetörjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az áttört fokhagymát, majd a többi fűszerrel ízlés szerint ízesítjük.
Tipp: Pirítóssal a legfinomabb. Ajánljunk hozzá bátran friss zöldségeket (pl. retek, uborka, lilahagyma, újhagyma, paprika, stb.). Mi gyakran fogyasztjuk mártogatósként, nyers zöldségeket mártogatunk bele.
Vigyázat, addiktív!
Hozzávalók:
- 250 g tehéntúró
- 200 ml tejföl (20%-os)
- só, bors
- 1-2 gerezd fokhagyma áttörve
- édes őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- metélőhagyma (díszítésnek vagy belekeverve)
Elkészítés:
A túrót egy tálba öntjük és villával kissé összetörjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az áttört fokhagymát, majd a többi fűszerrel ízlés szerint ízesítjük.
Tipp: Pirítóssal a legfinomabb. Ajánljunk hozzá bátran friss zöldségeket (pl. retek, uborka, lilahagyma, újhagyma, paprika, stb.). Mi gyakran fogyasztjuk mártogatósként, nyers zöldségeket mártogatunk bele.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlés...kedvelem. Üdvözlöm.
VálaszTörlés