4/23/2014

Egyszerű tavaszi jércesaláta

A csirke a legkedveltebb húsfajta, mégis csekély azon emberek száma, akik képesek a csirke életkorának fázisait megkülönböztetni. Persze gyakran látjuk a csibe, csirke, jérce és tyúk szavakat az étlapokon, élelmiszerboltban azonban szinte esélyünk sincs mindhez hozzájutni.
A jérce fiatal, még nem kotló növendék tyúkot jelöl. Akkor nevezzük a madarat jércének, ha már elérte a 800 g-ot, de még nem tojt tojást, azaz még nem ivarérett. 
A többi életfázishoz tartozó magyarázatot az alábbi (kölcsönvett) ábrán kapjátok.  


Forrás: http://www.basedonpig.com/2701/hazityuk-timeline/

Hozzávalók:
  • 3 közepes méretű burgonya
  • 1 kis fej saláta
  • 1 alma
  • 1 jércemell
  • csirkealaplé
  • majonéz
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. A csirkemellet az alaplében puhára főzzük. Közben a salátát megmossuk, lecsepegtetjük és apró csíkokra vágjuk. A megfőtt burgonyát apró kockákra vágjuk. Ugyanezt tesszük az almával is. Mindent összekeverünk, majd majonézt adunk hozzá. Ha szükségesnek ítéljük meg, sózhatjuk, borsozhatjuk.

Tipp: véleményem szerint hidegen a legfinomabb. Akár köretként húsok mellé is megállja a helyét.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése