3/18/2014

Kolbászos csirkemáj pirítós ágyon

Már régóta áhítóztam csirkemájra, s mikor megláttam a GoodFood magazin legújabb számában a csirkemájas receptet. Aprócska változtatásokat eszközöltem rajta, de a végeredmény így is igazán mutatós és roppant finom lett. Tökéletes ebéd.

Hozzávalók:
  • 200 g csirkemáj
  • néhány karika mangalica kolbász
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk. zsír
  • kevés konyak
  • 1/3 cup tejszín
  • 2 szelet kenyér
  • petrezselyemzöld
  • só, bors
 
Elkészítés:

Forró serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és az áttört fokhagymát, s üvegesre pároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a kolbász karikákat. Megpirítjuk. A megtisztított csirkemájat hozzáadva készre pirítjuk. Ha a csirkemáj elkezd fehéredni, felöntjük a konyakkal és a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk és készre főzzük.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, ráhalmozzuk a ragut és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése