1/29/2014

Suksesskake - norvég "siker torta"

Fogalmam sincs, hogy a suksesskake-nak létezik-e magyar neve, az viszont bizonyos, hogy mindent tudó google barátunk nem bizonyult hathatós segítségnek. Maradjunk hát a nyers, szó szerinti fordításnál, és hívjuk szimplán siker tortának. Ok? 

Az eredeti recept ITT

Hozzávalók a tésztához:
  • 300 g mandula
  • 300 g cukor
  • 1 ek. kukoricaliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 5 tojásfehérje
Hozzávalók a krémhez:
  • 5 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 250 ml tejszín
  • 75 g vaj 
A tészta elkészítése:

Daráljuk le a mandulát. Verjük a tojásfehérjét kemény habbá. Keverjük össze a cukrot, mandulát, kukoricalisztet és a sütőport, és keverjük hozzá óvatosan a tojásfehérje habot. Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába. 175 Celsius fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük, s ha megkelt, hagyjuk kihűlni. 

A krém elkészítése:

A cukrot, tojássárgáját és a tejszínt egy lábasba öntjük és felforraljuk. Kb. 30 másodpercig forraljuk, majd lehűtjük. Ha kihűlt, szobahőmérsékletű vajat keverünk hozzá. Ha teljesen elkeveredett, a kisült tortalapra kenjük. 

Díszítés: Díszítsük folyékony csokoládéval vagy csokoládé reszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése