10/25/2013

Tárkonyos burgonyaleves tejföllel

Nagyon szeretem a leveseket. Ilyenkor ősszel pedig még jobban rákapok a ízükre. Révén, hogy elég elfoglalt vagyok, előnyben részesítem a gyorsan elkészíthető variációkat. A konyhában való pepecselés legtöbbször a hétvégére marad. Ez a recept gyors, költségkímélő, mégis alaposan megtölti a pocakot. Nálunk átment a vizsgán. 
A recept Korpádi Péter, Patyi Árpád: Burgonyás ételek című könyvében jelent meg.

Hozzávalók:
  • 500 g burgonya
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1200 ml csirkeleves
  • 200 ml tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olaj
  • 2-3 szál friss tárkony
  • tárkonyecet
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

Felhevített olajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, felöntjük a csirkelevessel, beletesszük a kockára vágott burgonyát, majd kevés sóval, borssal fűszerezve megfőzzük.
Amikor a krumpli puhára főtt, tejfölből és lisztből készült habarással sűrítjük. Beleszórjuk a finomra vágott tárkonyt, tárkonyecettel ízesítjük, és felforraljuk.
A levest tányérba szedjük, majd friss tárkonnyal és erős paprikával díszítve adjuk az asztalra.

Tipp: A magyarosabb ízeket kedvelők felkarikázott kolbásszal, debrecenivel, krumpligombóccal gazdagíthatják a levest. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése