6/14/2013

Tejszínes gombás csirke

Ezt az ételt azért szeretem, mert fél óra alatt megvan, és közben még egy krémlevest is összedobhatunk. A rohanós hétköznapokon ehhez a recepthez nyomósabb érv nem is kell.

Hozzávalók:
  • 400 g csirkemell filé
  • 150 g barna champignon gomba
  • 1 kis méretű vöröshagyma
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek édes szójaszósz
  • főzőtejszín
  • olaj
  • friss petrezselyemzöld
Elkészítés:

Egy serpenyőben olajat forrósítunk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és üvegesre pirítjuk. Beletesszük a sóval és borssal fűszerezett húst és fehéredésig pároljuk. Meglocsoljuk szójaszósszal és hozzáadjuk az áttört fokhagymát. 
A gombát fellaskázzuk, és a húshoz adjuk. Végső lépéskén felöntjük a főzőtejszínnel, friss, apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá, még egyszer jól összeforraljuk.
Még forrón, főtt rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése