5/27/2013

Részeges fácánsült

Egy kedves ismerősünk néha meglep minket frissen lőtt vadhússal. Ezúttal egy gyönyörűen megtisztított egész fácánt sikerült elejtenie, ami a mi tányérunkon landolt. És milyen finoman is landolt!
A tányéron  brandytől illatozó fűszeres fácánsült, zöldségek, a poharakban finom bor. A tökéletes hétvégi ebéd vagy vacsora kellékei. 

Hozzávalók:
  • 1 egész fácán
  • 150 g vaj
  • Bors
  • Kakukkfű
  • 1 dl brandy
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 100 g champignon gomba
Elkészítés:

Dörzsöljük be a fácánt jó alaposan mindenhol - az üregeket is beleértve - sóval, borssal, kakukkfűvel és vajjal. Csomagoljuk be alufóliába, közben melegítsük elő a sütőt 180-190 Celsius fokra. Helyezzük a becsomagolt fácánt egy tűzálló tálba és helyezzük a sütőbe. Süssük alul- felül sütési módon kb 1 órán át. Az egy óra leteltével vegyük ki a sütőből, távolítsuk el a fóliát, majd tegyük vissza a madarat a szósszal együtt a tűzálló tálba. Hozzáadjuk a Brandt.
A sütő hőfokát megtartva visszatesszük a sütőbe, és további 45-50 percig sűrű locsolás mellett ropogósra sütjük.
Az utolsó 15-20 perc kezdetekor hozzáadjuk a felkockázott lilahagymát és feldarabolt gombát. (Óvakodjunk, hogy a sültet ne szárítsuk ki!!)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése