1/23/2013

Raffaello

A tájat még mindig csodaszép, összefüggő hótakaró borítja. Imádom a telet! Imádom a frissen leesett hó illatát és tisztaságát, ahogy játszadozik rajta a napsugár, ahogy a friss, tiszta szél belekap a sapkámba, a jégcsapot, jégvirágot az ablakon (jaj, de rég is volt, hogy utoljára láttam). A hógolyózást, a szánkózást, a sífutást (langlauf) vagy csak a hóban sétálást... Téli estéken az ablak mellett üldögélve, forró csokoládét, teát szorongatva bámulni, ahogy nagy pelyhekben hull a hó... Mindez fantasztikus élményt nyújt számomra!

Hozzávalók:
  • 150 ml víz
  • 200 g cukor
  • 210 g tejpor
  • 250 g (1 kocka) margarin - pl. RAMA
  • 300 g kókuszreszelék
  • 1 maréknyi hámozott egész mandula

Elkészítés:

A vizet és a cukrot sziruppá főzzük, majd hagyjuk kihűlni. A tejport és a RAMA-t habosra keverjük, majd a 200 g kókuszreszeléket és a szirupot is hozzáadjuk. Egy éjszakát hagyjuk állni. Utána kis gombócokat formázunk 1-1 hámozott mandulaszemet teszünk a közepébe és a megmaradt 100 g kókuszreszelékbe forgatjuk.

Hűtőben tárolandó!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése