5/18/2014

Zabpelyhes búzakenyér

Odakint tombol a vihar, kerítések és fák dőlnek ki. Folyók és tavak áradnak, s az áram is ingadozik. Enni azonban kell, ám nincs az az erő, amely a boltba tudna kényszeríteni. Otthon található hozzávalókból dolgozunk. A elsődleges cél a pocak megtöltése.

A recept a Dr. Oetker könyvsorozat Kenyérsütés 2. című könyvéből származik.

Hozzávalók:
  • 350 ml író
  • 50 ml étolaj
  • 1/2 csapott teáskanál só
  • 100 g zabpehely
  • 200 g búzaliszt
  • 150 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1 csapott teáskanál cukor

Elkészítés:

A tésztához először az írót, étolajat, sót és zabpelyhet töltjük a kenyérsütő gép sütőformájába. Ezután hozzáadjuk a kétféle búzalisztet, szárított élesztőt és cukrot.
A készülék fedelét lezárjuk, majd programot választunk, és a kenyeret a használati utasítás szerint megsütjük. 
A sütés befejezése után a zabpelyhes búzakenyeret sütőpapírral letakart tortarácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Ötlet: A zabpelyhes kenyér nagyon finom sárgarépás, füstölt sajtos szendvics krémmel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése