10/29/2012

Diós répatorta a'la Ilse

A családunk egy nagyon kedves barátjánál adódott először lehetőségem megkóstolni ezt a fantasztikus nyalánkságot. Annyira ízlett, hogy azonnal el kellett kérnem a receptjét. Egyszerűen fantasztikus. Alig bírtuk türtőztetni magunkat, majdnem azonnal fel is faltuk az egészet. 
Legközelebb a cupcake verzióját szeretném kipróbálni. Alig várom, hogy beszámolhassak az eredményről. 

Hozzávalók a tortához: (24cm-es forma
  •  3 tojás
  • 200 g cukor
  • 1 csipet só 
  • 200 ml napraforgó olaj 
  • 250 g liszt
  •  2 tk. őrölt fahéj  
  •  ½ cs. sütőpor  
  •  3 uncia reszelt sárgarépa  
  •  2 összenyomkodott banán 
  •  80-90 g durvára tört dió 
  • vaj (a formához)
Hozzávalók a mázhoz:
  • 25 g vaj (szoba hőmérsékletű)  
  • 2 uncia porcukor
  • 3 ek. krémsajt (natúr ízű, vigyázzunk, nehogy sós legyen!)
Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőnket 170 fokra. 
Verjük fel a a tojást a cukorral és a csipet sóval míg selymes krémet nem kapunk. Kapcsoljuk a mixerünket a legalacsonyabb fokozatra, majd fokozatosan csurgatva adjuk hozzá az olajat. 
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, majd keverjük hozzá óvatosan egy fakanál segítségével a tojáshoz. (Használhatjuk a mixert is alacsony fokozaton, tökéletesen működik úgy is.)
Adjuk hozzá a reszelt répát, az áttört banánt és a durvára tört diót, majd óvatosan öntsük a masszát a kivajazott tortaformába.
Toljuk az előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 50 percig, vagy tűzpróbáig.
Hagyjuk a formában kihűlni. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, majd fordítsuk a tortánkat egy tálra, vagy tortarácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortát. 

A mázhoz: Keverjük össze az összes hozzávalót, és mixer segítségével addig keverjük, míg selymes, lágy krémet kapunk. Vonjuk be vele a torta tetejét. 

Ha gondot okoz a mértékegységek átváltása (tekintve, hogy a nyugat-európai országok bizony használnak számunkra kevésbé ismert mértékegységeket), klikk ide.  




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése