A családunk egy nagyon kedves barátjánál adódott először lehetőségem megkóstolni ezt a fantasztikus nyalánkságot. Annyira ízlett, hogy azonnal el kellett kérnem a receptjét. Egyszerűen fantasztikus. Alig bírtuk türtőztetni magunkat, majdnem azonnal fel is faltuk az egészet.
Legközelebb a cupcake verzióját szeretném kipróbálni. Alig várom, hogy beszámolhassak az eredményről.
Hozzávalók a tortához: (24cm-es forma
- 3 tojás
- 200 g cukor
- 1 csipet só
- 200 ml napraforgó olaj
- 250 g liszt
- 2 tk. őrölt fahéj
- ½ cs. sütőpor
- 3 uncia reszelt sárgarépa
- 2 összenyomkodott banán
- 80-90 g durvára tört dió
- vaj (a formához)
- 25 g vaj (szoba hőmérsékletű)
- 2 uncia porcukor
- 3 ek. krémsajt (natúr ízű, vigyázzunk, nehogy sós legyen!)
Melegítsük elő a sütőnket 170 fokra.
Verjük fel a a tojást a cukorral és a csipet sóval míg selymes krémet nem kapunk. Kapcsoljuk a mixerünket a legalacsonyabb fokozatra, majd fokozatosan csurgatva adjuk hozzá az olajat.
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, majd keverjük hozzá óvatosan egy fakanál segítségével a tojáshoz. (Használhatjuk a mixert is alacsony fokozaton, tökéletesen működik úgy is.)
Adjuk hozzá a reszelt répát, az áttört banánt és a durvára tört diót, majd óvatosan öntsük a masszát a kivajazott tortaformába.
Toljuk az előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 50 percig, vagy tűzpróbáig.
Hagyjuk a formában kihűlni. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, majd fordítsuk a tortánkat egy tálra, vagy tortarácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortát.
A mázhoz: Keverjük össze az összes hozzávalót, és mixer segítségével addig keverjük, míg selymes, lágy krémet kapunk. Vonjuk be vele a torta tetejét.
Ha gondot okoz a mértékegységek átváltása (tekintve, hogy a nyugat-európai országok bizony használnak számunkra kevésbé ismert mértékegységeket), klikk ide.
Verjük fel a a tojást a cukorral és a csipet sóval míg selymes krémet nem kapunk. Kapcsoljuk a mixerünket a legalacsonyabb fokozatra, majd fokozatosan csurgatva adjuk hozzá az olajat.
Szitáljuk össze a lisztet a sütőporral és a fahéjjal, majd keverjük hozzá óvatosan egy fakanál segítségével a tojáshoz. (Használhatjuk a mixert is alacsony fokozaton, tökéletesen működik úgy is.)
Adjuk hozzá a reszelt répát, az áttört banánt és a durvára tört diót, majd óvatosan öntsük a masszát a kivajazott tortaformába.
Toljuk az előmelegített sütőbe, majd süssük kb. 50 percig, vagy tűzpróbáig.
Hagyjuk a formában kihűlni. Ez kb. 10 percet vesz igénybe, majd fordítsuk a tortánkat egy tálra, vagy tortarácsra. Hagyjuk teljesen kihűlni a tortát.
A mázhoz: Keverjük össze az összes hozzávalót, és mixer segítségével addig keverjük, míg selymes, lágy krémet kapunk. Vonjuk be vele a torta tetejét.
Ha gondot okoz a mértékegységek átváltása (tekintve, hogy a nyugat-európai országok bizony használnak számunkra kevésbé ismert mértékegységeket), klikk ide.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése