10/31/2012

Boszorkány ujjak

Halloween közeledtével mindig nagy a sürgés-forgás, kevés idő jut mindenre, így egy olyan recepttel kellett előrukkolnom, ami rémisztően gyors. Pokolian jól szórakoztam az elkészítésekor és ijesztően nagy sikert aratott.

Hozzávalók:
  • 125 g liszt
  • 75 g vaj
  • 100 g őrölt mandula
  • 75 g porcukor
  • 1 tojás
  • kb. 20-25 mandula
Elkészítés:

A lisztet, az őrölt mandulát, a porcukrot, vajat, és a tojást összekeverjük, majd egynemű/homogén tésztát gyúrunk belőle. Megközelítőleg 20 (nekem ennyi lett belőle) egyforma gombócot formázunk belőle, amiket aztán mutató ujjnyi vastagságú és hosszúságú hengerekké formázunk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük őket.
2 bütyköt formázunk az ujjakon (pont úgy, ahogy a saját ujjunkon is láthatóak). Belenyomkodjuk a mandulát, ez lesz a köröm az ujjakon. Ezután fogunk egy éles kést, és ráncokat rajzolunk vele az ujjakra.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, majd 10 perc alatt készre sütjük őket. Az elkészült ujjak végeit vörös áfonya lekvárba mártogatjuk (szerintem az eper is tökéletesen megfelel erre a célra, lényeg, hogy a lekvár színe piros/vér színű legyen).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése