Ismét beleszerettem egy BBC GoodFood magazinos ételbe, amely aztán egyből fel is került a gyakran készítendő ételek listájára. Az eredeti receptet a BBC magazin 2012. I. évf.6.számában találjátok.
Azok számára, akik nem olvassák a magazint, vagy épp nem találják, vagy csak nincs idejük keresgélni, íme a recept:
Hozzávalók:
- 2 ek. étolaj
- 4 szelet sertéskaraj (a zsíros szélek levágva)
- 2 ek. nyers nádcukor
- 1 ek. szójaszósz
- 1 tk. paradicsompüré
- 1 kis doboz (kb. 400g) ananászkarika leszűrve (friss ananásszal még jobb)
- 1/2 tk. őrölt chili
- /az eredeti recept szerint 1 tk. kínai ötfűszer- keverék, én ezt kihagytam./
Elkészítés:
Öntsük az olajat nagyobb serpenyőbe. Ízesítsük a hússzeleteket sóval és borssal, majd süssük mindkét oldalon 5-5 percig. Keverjük össze tálkában a cukrot, a szójaszószt, a paradicsompürét és az ananászkonzerv levének nagy részét.
Tegyük a hús mellé az ananászkarikákat és hagyjuk egy ideig karamellizálódni. Szórjuk meg a chilivel (és az ötfűszer- keverékkel), süssük 1 percig. Öntsük rá a szójaszószos folyadékot és főzzük pár percig, amíg kissé besűrűsödik. Szórjuk meg koriander zölddel, kínáljunk hozzá rizst és párolt leveles zöldségeket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése