Ugye milyen bájos még a neve is? A kinézete pedig... egyszerűen mesebeli. Nincs két egyforma közte, minden egyes szem kézbe (szájba) vétele során egy-egy egyedülálló kis csodával találjuk szembe magunkat. Egy teadélutánhoz, barátnős csevegéshez elengedhetetlen. A siker garantált!
Hozzávalók (nekem 18 db lett belőle):
- 150 g liszt
- 1 tk. sütőpor
- 100 g kristálycukor
- 60 g holland kakaópor (vagy bármilyen más ami szép sötétbarna)
- 1/4 tk. gyömbérpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 60 g vaj
- 3 db tojás
- porcukor (a beleforgatáshoz)
Elkészítés:
A száraz összetevőket összekeverjük, majd a vajat elmorzsoljuk benne. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat, és egy gombócot gyúrunk belőle. Lefedjük frissen tartó fóliával és fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (légkeveréses sütőm van).
A masszából diónyi nagyságú gombócokat formázunk, amiket porcukorban jól megforgatunk. A gombócokat három ujjnyi távolságra helyezzük el egymástól, ugyanis míg sülnek, elfekszenek és felveszik a keksz formáját, valamint a teteje berepedezik.
Kedves Andrea,
VálaszTörlésEpp csinalom a receptedet, a 150 gr liszt az annyira keves, hogy egy nehezen de keverheto masszat kaptam vele. Ezzel a mennyiseggel biztos nem lehet gombocot gyurni.
Udv
Monika