Rajongok az arab konyháért és nagyon szeretem az arab jellegű ételeket. Ezt a fogást pedig kifejezetten ajánlom azoknak, akik kedvelik az egzotikus fűszerezés és azt sem bánják, ha az édes íz keveredik a húsételekben.
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell filé
- 1 közepes méretű hagyma feldarabolva
- 1 ek. olaj
A páchoz:
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma áttörve
- őrölt fűszerek: koriander, kömény, szegfűszeg, kardamon, kurkuma, fahéj, gyömbér, szerecsendió, chili, curry
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. olaj
- karikákra szeletelt uborka
- feldarabolt jégsaláta
- 4 db pita
Elkészítés:
A fűszerekből, olajból, szójaszószból és áttört fokhagymából pácot készítünk egy tálban. Jól összekeverjük, hogy egységes legyen. Hozzáadjuk a felkockázott húst, jól átforgatjuk a pácban, majd legalább 1 órán át hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
Egy wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Ehhez jön a csirkemell, melyet jól megpárolunk.
Forró, friss pitában tálaljuk salátával és uborkával. Fokhagyma szósszal a legfinomabb!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése