8/03/2012

Arab csirke pitában

Rajongok az arab konyháért és nagyon szeretem az arab jellegű ételeket. Ezt a fogást pedig kifejezetten ajánlom azoknak, akik kedvelik az egzotikus fűszerezés és azt sem bánják, ha az édes íz keveredik a húsételekben.

Hozzávalók:
  • 400 g csirkemell filé
  • 1 közepes méretű hagyma feldarabolva 
  • 1 ek. olaj
A páchoz:
  • só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma áttörve
  • őrölt fűszerek: koriander, kömény, szegfűszeg, kardamon, kurkuma, fahéj, gyömbér, szerecsendió, chili, curry
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. olaj
A tálaláshoz:
  • karikákra szeletelt uborka
  • feldarabolt jégsaláta
  • 4 db pita
Elkészítés:

A fűszerekből, olajból, szójaszószból és áttört fokhagymából pácot készítünk egy tálban. Jól összekeverjük, hogy egységes legyen. Hozzáadjuk a felkockázott húst, jól átforgatjuk a pácban, majd legalább 1 órán át hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. 
Egy wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk, hozzáadjuk a vöröshagymát és üvegesre pirítjuk. Ehhez jön a csirkemell, melyet jól megpárolunk. 
Forró, friss pitában tálaljuk salátával és uborkával. Fokhagyma szósszal a legfinomabb! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése