Vasárnaponként gyakran lepjük meg egymást romantikus vacsival. Sokat törtem a fejem, mivel is rukkoljak elő, hiszen ha a konyhába tévedek, bizony vannak elvárások. Aztán eszembe jutott egy merénylet. Valami ZÖLD! Ez nálunk a legnagyobb bűntettnek számít, ha étkezésre kerül sor. De mivel a kertben csak úgy burjánzik a spenót, engedtem a csábításnak. Azért tettem bele egy kis husit is, hogy mégse érje szó a ház elejét... És lássatok csodát, sikert aratott!!
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell filé
- 80 g friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só, fehér bors
- 1 ek. olaj
- 250 ml főzőtejszín
- 350 g penne tészta
- víz (a tészta kifőzéséhez)
Elkészítés:
A csirkemell filét hosszúkás csíkokra vágjuk. A friss spenótot megmossuk, és levenként három hosszú csíkba vágjuk.
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csirkét. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Közepes lángon kb. 10-15 perc alatt megpirítjuk / megpároljuk.
Hozzáadjuk a spenótot, majd fedő alatt további 15 percig hagyjuk a spenótot főni.
Adjunk hozzá főzőtejszínt és forraljuk össze.
Forraljunk fel egy fazékban vizet, só és egy kevés olaj hozzáadásával. Főzzük a tésztánkat al dente-re.
A leszűrt tésztát forgassuk össze a csirkével és a szósszal. Halmozzuk egy kerámia tálba és még forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése