7/30/2012

Spenótos csirkés penne tejszínes szószban

Vasárnaponként gyakran lepjük meg egymást romantikus vacsival. Sokat törtem a fejem, mivel is rukkoljak elő, hiszen ha a konyhába tévedek, bizony vannak elvárások. Aztán eszembe jutott egy merénylet. Valami ZÖLD! Ez nálunk a legnagyobb bűntettnek számít, ha étkezésre kerül sor. De mivel a kertben csak úgy burjánzik a spenót, engedtem a csábításnak. Azért tettem bele egy kis husit is, hogy mégse érje szó a ház elejét... És lássatok csodát, sikert aratott!!

Hozzávalók:
  • 400 g csirkemell filé
  • 80 g friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, fehér bors
  • 1 ek. olaj
  • 250 ml főzőtejszín 
  • 350 g penne tészta
  • víz (a tészta kifőzéséhez)

Elkészítés:

A csirkemell filét hosszúkás csíkokra vágjuk. A friss spenótot megmossuk, és levenként három hosszú csíkba vágjuk. 
Egy lábasban olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a csirkét. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk az áttört fokhagymát. Közepes lángon kb. 10-15 perc alatt megpirítjuk / megpároljuk. 
Hozzáadjuk a spenótot, majd fedő alatt további 15 percig hagyjuk a spenótot főni.  
Adjunk hozzá  főzőtejszínt és forraljuk össze.
Forraljunk fel egy fazékban vizet, só és egy kevés olaj hozzáadásával. Főzzük a tésztánkat al dente-re.
A leszűrt tésztát forgassuk össze a csirkével és a szósszal. Halmozzuk egy kerámia tálba és még forrón tálaljuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése