A Cézár saláta csirkével gazdagított változata nagyon kedvelt, melyet saját otthonunkban is könnyedén elkészíthetünk.
Hozzávalók:
- 150 g csirkemell filé
- saláta
- káposzta
- só, bors
- 1 húsleves kocka
- frissen reszelt parmezán sajt
- pirított kenyérkocka avagy másik nevén crouton
- cézár saláta öntet
Elkészítés:
A salátát, káposztát és répát felvágjuk. (Mérete és formája igénytől és ízléstől függő).
A csirkemellet húsleves kockával elkevert vízben megfőzzük. Ha megfőt, apró kockákra vágjuk.
Egy salátás tálat veszünk, aljára egy réteg saláta, káposzta és répa mixet halmozunk. Erre kerülnek a hús és kenyérkockák, majd megszórjuk egy kevés sajttal és némi öntettel.
A rétegeket egész addig halmozzuk egymásra, míg a tál meg nem telik, avagy a hozzávalók el nem fogynak.
A saláta tetejét bőségesen megszórjuk croutonnal és reszelt sajttal. Azonnal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése