Rátaláltam erre a videóra, és milyen boldog is vagyok, hogy rátaláltam. Sok időmbe telt, de most már én is büszkélkedhetek a saját készítésű levendulás mézemmel. Igaz, az enyém sokkal világosabb, de az íze felülmúlhatatlan.
Forrás: http://www.youtube.com/watch?v=RFVKJl_0evA
Hozzávalók:
- szárított levendula virágok
- méz
Elkészítés:
A szárított levendula virágokat belerakjuk egy befőttes üvegbe és
ráöntünk egy fél üveg, tetszés szerinti mézet, és jó pár hétig állni
hagyjuk, majd szűrőn átszűrve áttöltjük egy másik üvegbe. Mivel nem
olyan könnyű az év bármelyik szakaszában szárított levendulát találni, a
méz készítéséhez jó a gyógyszertárban kapható levendula teának
árusított szárított levendula virág is. Sajnos ennek nem olyan lila a
színe mint a csokorban szárítottnak, de az ízén egy úgysem látszik :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése