Attól, hogy nincs hétvége, vagy tomboló meleg, még nem kell lemondanunk a grillezés élményéről. És íme egy újabb élő példa, hogy gyorsan és könnyedén is lehet finomat készíteni, legyen az egy egyszerű előétel vagy akár főfogás.
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csipet Erős Pista
- só, bors, őrölt gyömbér
- 1 tk. mogyoró olaj
- 1 db kétszersült kenyér (holland toast)
Elkészítés:
Előkészítjük a húsdarálót. A csirkét kis kockákra vágjuk, a petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, a fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymár pedig feldaraboljuk.
Az összes imént említett hozzávalót ledaráljuk a húsdarálóval. Hozzáadjuk a fűszereket, az olajat és a kezünkben összemorzsolt kétszersült kenyér hozzáaadásával formálhatóvá tesszük.
Nedves kézzel kis pogácsákat formálunk belőlük, majd a grillrácson kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.
Tálaljuk még forrón, édes chiliszósszal meglocsolva.
Tipp:
Ha nincs húsdarálónk, akkor se essünk kétségbe. Csak fogjunk minden hozzávalót és egyszerűen turmixoljuk össze egy turmixgép segítségével. Így még a masszánk állagát is befolyásolhatjuk egészen a rusztikustól a pépesig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése