6/06/2012

Thai csirkefalatok édes chili szósszal

Attól, hogy nincs hétvége, vagy tomboló meleg, még nem kell lemondanunk a grillezés élményéről. És íme egy újabb élő példa, hogy gyorsan és könnyedén is lehet finomat készíteni, legyen az egy egyszerű előétel vagy akár főfogás.

Hozzávalók:
  • 500 g csirkemell filé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 csipet Erős Pista
  • só, bors, őrölt gyömbér
  • 1 tk. mogyoró olaj
  • 1 db kétszersült kenyér (holland toast)

Elkészítés:

Előkészítjük a húsdarálót. A csirkét kis kockákra vágjuk, a petrezselymet megmossuk, leveleit letépkedjük, a fokhagymát megpucoljuk, a vöröshagymár pedig feldaraboljuk.
Az összes imént említett hozzávalót ledaráljuk a húsdarálóval. Hozzáadjuk a fűszereket, az olajat és a kezünkben összemorzsolt kétszersült kenyér hozzáaadásával formálhatóvá tesszük.
Nedves kézzel kis pogácsákat formálunk belőlük, majd a grillrácson kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.
Tálaljuk még forrón, édes chiliszósszal meglocsolva.

Tipp:

Ha nincs húsdarálónk, akkor se essünk kétségbe. Csak fogjunk minden hozzávalót és egyszerűen turmixoljuk össze egy turmixgép segítségével. Így még a masszánk állagát is befolyásolhatjuk egészen a rusztikustól a pépesig.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése