Azt hiszem megfertőzött az eper mánia. Eperségben szenvedek és fagyi addikt vagyok. Sajnos nincs itthon fagylalt gépem, nem is igazán tervezem a beszerzését, hiszen kevés kísérletezéssel, némi utánajárással egészen bámulatos finomságokat lehet kreálni. A fagyink ízének pedig csak a képzeletünk és/vagy ízlésünk szabhat határt.
Hozzávalók:
- 700 g eper
- 3 ek. házi készítésű eper szörp
- 4 ek. citromlé
- 400 g natúr joghurt
- 250 g tejszín
- 2 cs. vaníliás cukor
- 1 ek. méz
Elkészítés:
Az epret megmossuk, a zöld részétől megfosztjuk. Az összes hozzávalót turmixgépben összeturmixoljuk. Az egész masszát egy fedeles tálba töltjük, majd fagyasztóba tesszük. Bizonyos időközönként (legalább óránként egyszer) megkeverjük, hogy ezzel is elkerüljük a kikristályosodást.
Tálalás előtt érdemes 10 perccel kivenni a fagyasztóból, majd formálhatjuk is fagylalt kanállal a gombócokat.
Tálalás előtt érdemes 10 perccel kivenni a fagyasztóból, majd formálhatjuk is fagylalt kanállal a gombócokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése