6/07/2012

Joghurtos eperfagylalt házilag

Azt hiszem megfertőzött az eper mánia. Eperségben szenvedek és fagyi addikt vagyok. Sajnos nincs itthon fagylalt gépem, nem is igazán tervezem a beszerzését, hiszen kevés kísérletezéssel, némi utánajárással egészen bámulatos finomságokat lehet kreálni. A fagyink ízének pedig csak a képzeletünk és/vagy ízlésünk szabhat határt.

Hozzávalók:
  • 700 g eper
  • 3 ek. házi készítésű eper szörp
  • 4 ek. citromlé
  • 400 g natúr joghurt
  • 250 g tejszín
  • 2 cs. vaníliás cukor
  • 1 ek. méz

Elkészítés:

Az epret megmossuk, a zöld részétől megfosztjuk. Az összes hozzávalót turmixgépben összeturmixoljuk. Az egész masszát egy fedeles tálba töltjük, majd fagyasztóba tesszük. Bizonyos időközönként (legalább óránként egyszer) megkeverjük, hogy ezzel is elkerüljük a kikristályosodást.
Tálalás előtt érdemes 10 perccel kivenni a fagyasztóból, majd formálhatjuk is fagylalt kanállal  a gombócokat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése