Ebben a hónapban is, mint rendszeresen mindig, megvásároltam a BBC GoodFood magazint. Itt bukkantam rá erre a finomságra, ami szokásomhoz híven már megint némi átalakításon ment át. Még mindig tombol a grill láz, ne habozzon senki a kipróbálással.
Hozzávalók:
- 1 kg pulykahús (saját magunk által darálva)
- 1 marék citromfű
- 1 marék petrezselyem felaprítva
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kisebb fej hagyma
- 1 kisebb piros húsú paprika kis kockákra vágva
- 1 kk. Erős Pista
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- só, bors
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hozzávalókat egy nagy tálban jól összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát adun hozzá, ami formálhatóvá teszi a masszánkat. Ezután egy maréknyit vegyünk ki a tálból, fogjunk egy nyársat, majd formázzunk belőle kolbászt és nyomkodjuk jól a nyársra.
Igény szerint kisebb húspogácsákat is készíthetünk belőle.
A grillsütőt bekapcsoljuk, majd a húspogácsákat és/vagy nyársakat kb. 10 perc alatt, időközben egyszeri megfordítás mellett készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése