6/01/2012

Citromos pulykanyárs

Ebben a hónapban is, mint rendszeresen mindig, megvásároltam a BBC GoodFood magazint. Itt bukkantam rá erre a finomságra, ami szokásomhoz híven már megint némi átalakításon ment át. Még mindig tombol a grill láz, ne habozzon senki a kipróbálással.

Hozzávalók:
  • 1 kg pulykahús (saját magunk által darálva)
  • 1 marék citromfű
  • 1 marék petrezselyem felaprítva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 kisebb fej hagyma
  • 1 kisebb piros húsú paprika kis kockákra vágva
  • 1 kk. Erős Pista
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • só, bors
  • zsemlemorzsa
Elkészítés:

A hozzávalókat egy nagy tálban jól összedolgozzuk és annyi zsemlemorzsát adun hozzá, ami formálhatóvá teszi a masszánkat. Ezután egy maréknyit vegyünk ki a tálból, fogjunk egy nyársat, majd formázzunk belőle kolbászt és nyomkodjuk jól a nyársra. 
Igény szerint kisebb húspogácsákat is készíthetünk belőle. 
A grillsütőt bekapcsoljuk, majd a húspogácsákat és/vagy nyársakat kb. 10 perc alatt, időközben egyszeri megfordítás mellett készre sütjük. 

Tipp: Ne nyúljunk hozzá, amíg a hús nem kérgesedik, másképp szétesik. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése