5/21/2012

Tejbepapi torta

Jó, jó. A tejbepapi (ahogy én nevezem) sem az a recept, amivel minden, hosszú évek óta alkotó, körmönfont szakácsnő megküzdene. De bizony ott a DE, hisz nem mindennap készít belőle tortát.

Hozzávalók a tésztához:
  • 50 g vaj
  • 75 g liszt
  • 12,5 ml víz
  • cukor
  • csipet só

Hozzávalók a tejbegrízhez:
  • búzadara
  • 3 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, melyet egy órára gombóc formában a hűtőszekrénybe teszünk pihenni. Az egy óra leteltével nyújtódeszkán kinyújtjuk, majd egy a tepsink méretével megegyező kört vágunk ki belőle. Ez lesz a tortánk alapja, mellyel a sütőforma alját kibéleljük. 
Közben elkészítjük a tejbegrízünket, melyet mindenki ízlésének megfelelően alakít.
A maradék tésztából kiszúróformával virágokat és leveleket szaggatunk, majd az általunk megálmodott formában a "tortánk" tetejére tesszük.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése