Anyukám itt járt látogatóban, és meglepett két csodaszép csomag spárgával. A mit is kezdjek vele kérdés feltevésekor felderengett a receptkönyvem mélyén rejlő papírlap, melyet egykor réges-rég találtam valahol az interneten, de hogy vajon kitől származhat, arról már fogalmam sincs. Bevallom, kissé módosítottam a recepten, mivel én mindig is a nagyon krémes, lágy krémlevesek híve voltam.
Hozzávalók:
- 500 g fehér spárga
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 2 közepes méretű burgonya
- 50 g vaj / olaj
- 300 ml főzőtejszín
- 400 ml tej
- 800 ml csirke alaplé
- só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
A spárgát jól megmossuk, és meghámozzuk. (Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert másképp a turmixolás után a levesünkben szálkaszerű darabkák lesznek, melyek lényegében a spárga héjából visszamaradt darabkák. Nagyon elvehetik a kedvünket a legfinomabb levestől is.)
A megtisztított spárga fejét levágjuk és külön vízben megfőzzük. A maradékot darabokra vágjuk.
A vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk és apró darabokra vágjuk.
A spárgadarabokat és a hagymát vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval. Ekkor hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a burgonyadarabokat, felöntjük csirke alaplével, és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem fő. Ekkor levesszük a tűzről, és a zöldségeket botmixerrel pépesítjük.
Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és igény szerint utána fűszerezzük.
Tálaláskor a spárgafejeket a tál aljára helyezzük, erre merjük rá a forró levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése