1/27/2012

Spenótfőzelék (Parajfőzelék)

Minden gyerek legnagyobb ellensége...az iskolai menza réme... Számomra azonban mégis inkább egy egyszerű, ám de nagyszerű étel, amit szívesen fogyasztok bármilyen alkalomkor.

Hozzávalók:
  • 450 g spenót
  • 2 dl tej
  • 1-2 fej áttört fokhagyma
  • só, bors
  • 1-2 kanál zsemlemorzsa
Elkészítés:

A spenótpürét lábosba tesszük és a tejjel összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát (ízlés szerint ki többet, ki kevesebbet).

Hogy a főzelékünk elnyerje a kívánt főzelék állagot, néhány kanál zsemlemorzsát keverünk bele.
/ Természetesen a zsemleszínű rántás is megfelel a célnak, én azonban nem szeretem az ízét az ételben/

Főtt tojással, tükörtojással, sült szalonnával és/vagy főtt burgonyával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése