9/23/2013

Party kenyér

Íme egy újabb példa, hogy nem kell hatalmas költségekbe verned magad vagy különleges hozzávalókat használnod, hogy elkápráztasd családodat vagy barátaidat. Teljesen egyszerű, bárhol beszerezhető alapanyagokra van csupán szükséged. Lássanak csodát, milyen fenséges étel a végeredmény. A gomba, a sonka és az olvadó sajt gondoskodnak róla, hogy ne bírd megállni a csipegetést.

Hozzávalók:
  • 1 cipó
  • sajt
  • sonka
  • gomba
  • vaj
  • fokhagyma
Elkészítés:

A cipó tetejét vágjuk be hosszában, majd keresztben. Vigyázzunk, nehogy átvágjuk az alját, de igyekezzünk azért mélyen. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, melyen pár perc alatt megforgatjuk a gombát. Hagyjuk hűlni. A sajtot és a sonkát kisebb, vékony darabkákra vágjuk. 
Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. 
A cipó mélyedéseibe töltsük bele a sajt és sonka darabkákat, a gombát, vajat és fokhagymát. Ne sajnáljuk a hozzávalókat. Minél gazdagabb, annál finomabb. 
Béleljük ki a tepsinket alufóliába, és erre helyezzük az alufóliába csomagolt kenyeret. Süssük 20 percig, majd csomagoljuk ki az alufóliából és süssük további 5-10 percig, míg a sajt teljesen megolvad. 

Tipp: nyugodtan adjunk a töltelékhez újhagymát és/vagy szórjuk meg a kenyér tetejét mákkal

Módosított forrás: Goods Home Design




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése