1/30/2012

Hamis bolognai spaghetti

"Kérlek, csinálj bolognai spagettit ma este vacsira! De ne ám csak úgy simán! Úgy, ahogy én szeretem."
Nem vagyok nagy híve a porból készült ételeknek és nem csábít az a sokaknál jól működő marketinges kulcsmondat sem, hogy "pikk-pakk, 5 perc és kész is a vacsora", ezért igyekszem annyira kerülni őket, amennyire csak lehet. Főként, ha egy ilyen roppant egyszerű receptről van szó, melynek esetében a por kikeverése sem tart rövidebb ideig, mint az étel enélkül való elkészítése.

Hozzávalók:
  • 500 g darált hús
  • 250 g gomba
  • 1 közepes méretű hagyma apróra vágva 
  • 1 ek. olaj
  • 3-4 ek. ketchup
  • 2 kicsi (konzervmájkrém méretű) paradicsompüré
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl víz
  • pár csepp szójaszósz
  • só, bors, oregano, bazsalikom
  • 250 g szarvacska/penne/spagetti/etc. tészta
  • 200 g reszelt sajt
Elkészítés: 
Az apróra vágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát. Ezt követően visszatesszük a serpenyőt a tűzre, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk és a fűszerek hozzáadása után készre pároljuk. Az elkészült darált húshoz hozzáadjuk a felaprított gombát és picit megsózzuk, hogy kiengedje a levét. 
Hozzáöntjük a ketchupot és a paradicsompürét és a pár csepp szójaszószt, valamint a vizet és összefőzzük a spagettiszószt.
Időközben kifőzzük a pennetésztát, majd óvatosan a szószhoz keverjük és még forrón tálaljuk. 

Tipp: Az elkészült spagettit a tésztával összekeverve tűzálló tálba tesszük, tetejét megszórjuk 200 g reszelt gouda sajttal és 15 percre 180 fokos sütőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése