Ismét egy nagyon szuper soup lunch-on (leveses ebéd) vehettem részt, ahol ezt a számomra nem minden nap fogyasztott lencselevest ismertem meg. Azonnal szert is tettem a receptjére, és amint időm engedte (tehát most), ki is próbáltam.
Hozzávalók: 4 főre
Hozzávalók: 4 főre
- 1 dl sárgaborsó
- 1 dl zöld lencse
- 1 dl vörös lencse
- 1 dl rizs
- 1000 ml zöldségleves alap
- 1/2 dl friss petrezselyemzöld
- 1/2 dl friss koriander
- 1 dl újhagyma feldarabolva
- 1/2 tk. kakukkfű
- só, bors
- 2 dl török joghurt
Elkészítés:
Előzőleg beáztatjuk a sárgaborsót és a kétféle lencsét. A fűszereket felaprítjuk. Főzzük a sárgaborsót az alaplében 15-30 percig. Hozzáadjuk a lencsét és a rizst. Adjuk hozzá az összes maradék hozzávalót. Főzzük további 15 percig.
Szia, tetszik a leves és szeretném elkészíteni. A receptben a dl mértékegység az deciliter?? tényleg ugyanannyi térfogatú petrezselyemzöld kell a levesbe, mint lencséből?
VálaszTörlésNekem ez nagyon furcsa, nem írtál el valamit?
(Lehet tudatlan vagyok, de inkább megkérdezem, mint hogy elrontsam)
Előre is köszi :)
Szia! Valóban jól sejtetted, köszönöm, hogy felhívtad a figyelmem! 1/2 dl mennyiséget szedtem mindkét fűszerből (elég terebélyes mindkettő). Ezt a mennyiséget aprítottam. Remélem ízleni fog a leves és hogy megosztod velem a tapasztalataidat! Jó étvágyat!
Törlés