Párom irodájában egyetlen magyar sem dolgozik, ezért eldöntöttem, hogy bemutatom nekik, micsoda finom dolgokat is eszünk odahaza. Igazi magyar klasszikus...Jelenleg úton van az iroda felé. Alig várom, hogy megtudjam ízlett-e nekik.
- 250 g darált háztartási keksz
- 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor (ha lehet, holland)
- 3 ek. porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 50 g vaj (szobahőmérsékletű)
- 100 ml tej
- 60 g sárgabaracklekvár
- 1 tk. rumaroma
- meggybefőtt / cseresznyebefőtt
- 5 ek. rum
- kókuszreszelés (a beleforgatáshoz)
Elkészítés:
Előző este a meggybefőttet kevés lé megtartásával rumba áztatjuk. Hagyjuk, hogy egy teljes éjszakán át 'rumosodjon' az íze.
Másnap a darált háztartási kekszet összekeverjük a kakaóporral és a porcukorral, valamint a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a tejet, végül pedig a sárgabaracklekvárt. Rumaromával ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk.
Diónyi méretű gombócokat formálunk, közepébe 1-1 rumba áztatott meggyet/cseresznyét tesszük. A golyókat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Mivel a szobahőmérsékleten ragacsossá válik, tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése