Mióta csak megvan a sloowcookerem, imádom. A legnagyszerűbb találmány azoknak, akik a hétvégét pihenéssel/takarítással/sportolással/akármi mással szeretnék tölteni, s finom ételt is szeretnének ebédre vagy vacsorára. Ez a kettő egyszerre ritkán valósul meg. Ha az ember lányának azonban van sloowcookere, csak annyi teendője akad, hogy előkészít mindent, beledobálja az edénybe, majd hagyja órákon át rotyogni. Közben lehet a kertben játszani, takarítani, tévézni, vagy egyszerűen csak relaxálni (részletes infó a használatáról itt). További előnye az is, hogy az eredményül kapott étel nem csak finom, de egyben egészséges is. Nem utolsó szempont igaz?
Hozzávalók:
- 500 g csirkemell filé
- 1/2 cup kristálycukor
- 1/2 cup szójaszósz
- 3 ek. almaecet
- 1/2 tk. őrölt gyömbér
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk. őrölt fekete bors
- 2 tk. kukoricakeményítő
- 2 tk. víz
- 4 cup főtt rizs (melegen tartva)
- szezámmag és felkarikázott újhagyma a tálaláshoz
Elkészítés:
A cukrot, szójaszószt, almaecetet, fűszereket és az áttört fokhagymát összekeverjük. Az egész csirkemellet hosszában félbe vágjuk és a sloowcookerbe tesszük. Ráöntjük a szószt, és összekeverjük, hogy a csirkét mindenhol ellepje. Bekapcsoljuk a gépet, majd lassú fokozaton 3-4 órán át hagyjuk rotyogni.
Ha a csirke megfőtt, kivesszük az edényben, és falatnyi nagyságú darabokra vágjuk. A szószt egy lábasba töltjük és felhevítjük. Egy tálban elkeverjük a kukoricakeményítőt és a vizet, majd az edényben levő szószhoz keverjük. 2-3 percig hagyjuk besűrűsödni, majd hozzáadjuk a csirkedarabkákat. Mikor a csirke teljesen átforrósodott, kész is az étel. Főtt rizzsel tálaljuk. Szezámmaggal és újhagyma karikákkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése