5/29/2014

Mézes BBQ csirke slowcookerben

Kedves csirkeimádó, időhiányban szenvedő, a barbecue ízt imádó olvasók! Korábban már volt szó arról, hogy mi is az a slowcooker, és hogy működik. Most ismét egy újabb recept következik, amely a hétvége megmentőjének bizonyult. Magában hordozza a grillezés és a nyár ízét és illatát, s teszi mindezt energiakímélő módon. Nincs konyhában ácsorgás, nincs melegben izzadás. Miközben az étel magától készül, mi kellemesen pihenhetünk, élvezhetjük barátaink társaságát, játszhatunk a kertben a gyerekekkel, de akár dolgozhatunk, házimunkát végezhetünk, vagy sportolhatunk is. 

Hozzávalók:
  • 3 egész csirkemell (csont és bőr nélkül)
  • 300 ml BBQ szósz (édes)
  • 4-5 ek. méz
  • 3 ek. mustár (dijoni)
  • 1/4 cup barna cukor
  • 2 ek. Worchestershire szósz

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, majd a slowcookerbe helyezzük. Egy külön tálban összekeverjük a barbecue szószt, mézet, mustárt, cukrot és Worchestershire szószt. Ráöntjük a csirkére, majd alacsony (low) fokozaton kb. 6 óráig főzzük. 
Az idő letelte után kivesszük a csirkét, és két villa segítségével összeszaggatjuk. 
Fogyaszthatjuk szendvicsként, rizzsel, vagy akár mártogatóst vagy salátát is készíthetünk belőle. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése