Kedves csirkeimádó, időhiányban szenvedő, a barbecue ízt imádó olvasók! Korábban már volt szó arról, hogy mi is az a slowcooker, és hogy működik. Most ismét egy újabb recept következik, amely a hétvége megmentőjének bizonyult. Magában hordozza a grillezés és a nyár ízét és illatát, s teszi mindezt energiakímélő módon. Nincs konyhában ácsorgás, nincs melegben izzadás. Miközben az étel magától készül, mi kellemesen pihenhetünk, élvezhetjük barátaink társaságát, játszhatunk a kertben a gyerekekkel, de akár dolgozhatunk, házimunkát végezhetünk, vagy sportolhatunk is.
Hozzávalók:
- 3 egész csirkemell (csont és bőr nélkül)
- 300 ml BBQ szósz (édes)
- 4-5 ek. méz
- 3 ek. mustár (dijoni)
- 1/4 cup barna cukor
- 2 ek. Worchestershire szósz
Elkészítés:
A csirkemellet megmossuk, majd a slowcookerbe helyezzük. Egy külön tálban összekeverjük a barbecue szószt, mézet, mustárt, cukrot és Worchestershire szószt. Ráöntjük a csirkére, majd alacsony (low) fokozaton kb. 6 óráig főzzük.
Az idő letelte után kivesszük a csirkét, és két villa segítségével összeszaggatjuk.
Fogyaszthatjuk szendvicsként, rizzsel, vagy akár mártogatóst vagy salátát is készíthetünk belőle.
Az idő letelte után kivesszük a csirkét, és két villa segítségével összeszaggatjuk.
Fogyaszthatjuk szendvicsként, rizzsel, vagy akár mártogatóst vagy salátát is készíthetünk belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése