Hozzávalók a pide tésztához:
- 1.5 cup liszt
- 1/2 ek. szárított élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- 1/2 cup langyos víz
- 1/8 cup olaj
- + 2 ek. olaj a tészta megkenéséhez
Hozzávalók a töltelékhez:
- 150 g csirkemell
- só, bors
- kebab fűszerkeverék
- 1 ek. olaj
- 1 db piros húsú paprika
- egy szál újhagyma
- ízlés szerint néhány szelet cukkini
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk és nedves konyharuhával letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
A csirkemellet feldaraboljuk (én felcsíkoztam), sózzuk, borsozzuk, kebab fűszerkeverékkel ízesítjük, és kevés olajon megpároljuk (ne pároljuk túl, másképp a sütőben kiszáradhat).
A tésztából négy egyforma gombócot formálunk. Minden gombócot ovális alakúra, jó vékonyra kinyújtjuk. Az ovális forma adja a 'csónak' formát. A forma közepébe ráhalmozzuk a csirkét és a többi feltétet. A 'csónak' egyik felét felhajtjuk, majd így járunk el a másik felével is. Az összeérő végét összecsippentjük. Ecset segítségével kevés olajjal megkenjük a tésztát.
200 Celsius fokra előmelegített sütőbe toljuk (én pizza követ használtam) és 15 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha kellemes barnás színt kap. Még melegében fogyasztjuk.
Tipp: ha ügyesek vagyunk, tehetünk a behajtott tésztaperem alá sajtot, ami a sütőben finoman megolvad.
Aki kedvet kapott, nézze meg a videót. Fantasztikus, milyen szenvedéllyel és tehetséggel készül a videóban látott kis snack bárban a pide.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése