10/27/2013

Tejes, baconös hagymaleves

Ősszel számos zöldség és gyümölcs közül válogathatunk. A hűvös idő beköszöntével különösen jól esnek a forró, különleges levesek melyek ízvilágukkal extra változatosságot visznek a mindennapokba. Mindegy, hogy krémes, tejfölös vagy akár tejszínes, a leves mindig jól esik.

Hozzávalók:
  • 50 g vaj
  • 2 vöröshagyma
  • 350 ml csirkeleves
  • 500 ml tej
  • só, bors

Elkészítés:

Egy fazékban olvasszuk fel és forrósítsuk fel az vajat. Adjuk hozzá a felkarikázott hagymát és pirítsuk, míg karamellizálódni kezd (barna lesz). Adjuk hozzá a feldarabolt bacont és folyamatos keverés mellett pirítsuk további 3-4 percig. 
Adjuk hozzá a csirkelevest és a tejet, forraljuk fel, majd kapcsoljuk alacsonyabb fokozatra és hagyjuk rotyogni. Ne felejtsük el sózni, borsozni. Főzzük 10-15 percig. 
Ajánljunk hozzá pirított kenyeret. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése