Ősszel számos zöldség és gyümölcs közül válogathatunk. A hűvös idő beköszöntével különösen jól esnek a forró, különleges levesek melyek ízvilágukkal extra változatosságot visznek
a mindennapokba. Mindegy, hogy krémes, tejfölös vagy akár tejszínes, a leves mindig jól esik.
Hozzávalók:
- 50 g vaj
- 2 vöröshagyma
- 350 ml csirkeleves
- 500 ml tej
- só, bors
Elkészítés:
Egy fazékban olvasszuk fel és forrósítsuk fel az vajat. Adjuk hozzá a felkarikázott hagymát és pirítsuk, míg karamellizálódni kezd (barna lesz). Adjuk hozzá a feldarabolt bacont és folyamatos keverés mellett pirítsuk további 3-4 percig.
Adjuk hozzá a csirkelevest és a tejet, forraljuk fel, majd kapcsoljuk alacsonyabb fokozatra és hagyjuk rotyogni. Ne felejtsük el sózni, borsozni. Főzzük 10-15 percig.
Ajánljunk hozzá pirított kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése